06 51 46 56 27 koster_bram@hotmail.com

Nieuwspagina

Premie keuring Gendringen 2019

Dit jaar zijn we met 10 pony’s vertrokken naar Gendringen en zijn we dik tevreden met de resultaten. We hadden 1 merrie veulen bij ons Norah v.d. Amstelhof zij liep netjes op een 4e plek met een veulen premie. Miley Fly v. Stal Beatrix veroverde net als vorig jaar een kopplaats in haar rubriek, wat heeft ze het goed gedaan met dat prachtige frontje. Daarna was het de beurt aan de door ons verkochte palamino Mon Amie, ze kwam keurig op een 2e plek te lopen met een enter premie. In de rubriek enters grote maat was er een 3e plek met premie voor onze Malou J v.d. Amstelhof. Bij de grote maats twenters stond onze Lydana op kop net als het voorgaande jaar, ze doet het goed.

Daarna komt toch wel iets waar we zelf altijd erg naar uit kijken de 3 jarige! Dit jaar hadden we 2 Elegant v.d. Bloemhof dochters, Kydana kwam in de midden maat op een 2e plek te lopen en kreeg een 2e premie, Kyra kwam in de rubriek grote maats 3 jarige op kop met een dikke 1e premie. Hiermee is zij de 4e opeenvolgende generatie eigen gefokte pony met een 1e premie. Na de pauze ging het verder met Hester zij werd net zoals alle voorgaande jaren op kop van haar rubriek geplaats met een 1e premie. Onze nieuwe aanwinst Isabel v.d. Amstelhof kwam in een prachtige rubriek op een 3e plek te lopen met een 1e premie. Hebbes v. Stal Niewemoed stempelde al weer haar 3e 1e premie af met wederom een kopplaats.

Aan het einde van de dag mochten we dus met 5 pony’s terug komen voor de kampioenschappen en wist Hesther v. Stal Beatrix voor het 2 jaar op rij Kleine maats kampioen te worden en zijn wij nu 3 jaar op rij Kleine maats kampioen geworden in de Ijsselstreek.

Als je ziet wat er bij ons aan het eind van de dag als kampioenen in de baan stond mogen wij daar als de Ijsselstreek trots op zijn en dat bleek dit jaar ook weer bij de Nationale keuring waar verschillende kampioenen uit onze fok vereniging kwamen.

Hengsten Nieuws!

Afgelopen jaar hebben wij Hangover v.d. Amstelhof aangekocht, Hangover heeft de laatste 2 dekseizoenen bij Hengstenhouderij Dibbits gestaan en zal daar ook in 2020 worden ingezet. In 2021 komt hij thuis en gaan wij hem inzetten op onze eigen merries.

Voor 2020 hebben wij zelf Hightlight v.d. Bom Bam kunnen huren van de fam. Voortman. Omdat we hier al 2 hele mooie nakomelingen van hebben kijken we hier met veel vertrouwen naar uit.

Premie keuring Gendringen 2018

Door de hoge tempraturen heeft onze fokvereniging het verstandig besluit genomen om de premie keuring op te delen in 2 dagen. We begonnen vrijdag met de veulens en 3 jaar een oudere merries.

Bij de veulens haalde onze Mon Amie en Musette netjes hun premie. Miley Fly kwam op kop in een mooie rubriek en werd verkozen tot veulen kampioen overige maten en algemeen veulen kampioen, wat zijn we blij me deze prestatie en extra mooi is het dat het van de eerste jaargang veulens is van Hightligt v.d. Bom Bam.

Daarna kwamen de 3 vierjarige merries aan de beurt, als eerste onze Hester zij werd net als vorig jaar op kop geplaats en ontving dit jaar ook nog eens een 1e premie. Hymne kreeg netjes haar 2e premie op een 4e plek. Hebbes ontving voor de 2e keer een 1e premie en kwam op de 2e plaats in de rubriek te lopen. Onze twee kroon merries Dana en City Fly kregen in de mooie kroon rubrieken beiden een 1e premie. Hester mocht dus terug komen voor het kleine maats kampioenschap en wat liet ze zich weer eens zien! Ze werd uitgeroepen tot kampioen kleine maat! Hiermee volgt ze haar moeder Britt op die vorig jaar deze titel in ontvangst mocht nemen.

Maandag avond was de jeugd aan de beurt, met 2 jaarlingen en 2 tweejarigen gingen we op weg. Voor Lilly Fly was er een enter premie, voor Lydana een kopplaats met enterpremie, Kydana een kopplaats en een twenterpremie en voor Kyra ook een kopplaats en een twenterpremie. Wat mooi is het dan om met 3 jeugd pony’s mee te mogen doen aan de kampioenschapen, hierbij wist Kyra het Jeugdkampioenschap grote maat op haar naam te schrijven!

Wij kijken dus terug op een succesvolle keuring met hele mooie resultaten en kunnen ons klaar gaan maken voor het NK in Lunteren.

Denver v.h. Esveld gehuurd voor 2018.

Deze hengst viel ons al jaren positief op en naar het zien van verschillende nakomelingen dit jaar op de keuringen zijn we er van overtuigd dat hij goed past op onze merries, we zijn de familie van den Berg dan ook dankbaar dat wij hem mogen huren.