06 51 46 56 27 koster_bram@hotmail.com

Nieuwspagina

Premie keuring Gendringen 2018

Door de hoge tempraturen heeft onze fokvereniging het verstandig besluit genomen om de premie keuring op te delen in 2 dagen. We begonnen vrijdag met de veulens en 3 jaar een oudere merries.

Bij de veulens haalde onze Mon Amie en Musette netjes hun premie. Miley Fly kwam op kop in een mooie rubriek en werd verkozen tot veulen kampioen overige maten en algemeen veulen kampioen, wat zijn we blij me deze prestatie en extra mooi is het dat het van de eerste jaargang veulens is van Hightligt v.d. Bom Bam.

Daarna kwamen de 3 vierjarige merries aan de beurt, als eerste onze Hester zij werd net als vorig jaar op kop geplaats en ontving dit jaar ook nog eens een 1e premie. Hymne kreeg netjes haar 2e premie op een 4e plek. Hebbes ontving voor de 2e keer een 1e premie en kwam op de 2e plaats in de rubriek te lopen. Onze twee kroon merries Dana en City Fly kregen in de mooie kroon rubrieken beiden een 1e premie. Hester mocht dus terug komen voor het kleine maats kampioenschap en wat liet ze zich weer eens zien! Ze werd uitgeroepen tot kampioen kleine maat! Hiermee volgt ze haar moeder Britt op die vorig jaar deze titel in ontvangst mocht nemen.

Maandag avond was de jeugd aan de beurt, met 2 jaarlingen en 2 tweejarigen gingen we op weg. Voor Lilly Fly was er een enter premie, voor Lydana een kopplaats met enterpremie, Kydana een kopplaats en een twenterpremie en voor Kyra ook een kopplaats en een twenterpremie. Wat mooi is het dan om met 3 jeugd pony’s mee te mogen doen aan de kampioenschapen, hierbij wist Kyra het Jeugdkampioenschap grote maat op haar naam te schrijven!

Wij kijken dus terug op een succesvolle keuring met hele mooie resultaten en kunnen ons klaar gaan maken voor het NK in Lunteren.

Denver v.h. Esveld gehuurd voor 2018.

Deze hengst viel ons al jaren positief op en naar het zien van verschillende nakomelingen dit jaar op de keuringen zijn we er van overtuigd dat hij goed past op onze merries, we zijn de familie van den Berg dan ook dankbaar dat wij hem mogen huren.

Keuringseizoen 2017

We kunnen heel te vrede terug kijken op afgelopen keuringsjaar. Het begon met de Manifestatie in Ermelo, daaraan hebben we deelgenomen met twee 3 jarige merries Hester en Hebbes. In de rubriek 3 jarige kleine maat merries kleur liep onze vos Hester netjes op een 3e plaats. In de rubriek 3 jarige merries grote maat mochten we zelfs op kop met onze Hebbes! Dit betekende dat we zaterdag terug mochten komen voor het kampioenschap en wat liet ze zicht zien, de prachtige Xaviera was een maatje te groot maar we deden mee! Ook de reacties om ons heen waren super positief.

De week erna stond onze eigen premiekeuring van fokverenging de IJselstreek op het programma. Met de hele familie werden er 11 pony’s klaar gemaakt, samen met Harry Welling werden de puntjes op de i gezet en het resultaat mocht er wezen vonden wij zelf.

Beide veulens kregen netjes een premie, onze Elegant jaarlingen lieten zicht ook super zien Kydana op kop bij de midden maats jaarlingen en Kyra op een 2e plek achter de latere jeugd kampioen grote maat.

Na de middag gingen we van start met de 3 jarige in totaal drie stuks dus het was even hectisch. Hester mocht op kop vertrekken in de groep kleine maat en behaalde een 2e premie. Hymne en

Hebbes zaten bij elkaar in de rubriek en naar de prestatie van Ermelo verwachte we stiekem toch wel wat van onze Hebbes, in een sterke rubriek met 3x een 1e premie werden we op kop geplaatst, Hymne liep keurig op de 4e plek met een 2e premie.

Daarna was het de beurt aan de oudere merries, Emma op kop met een 1e premie, Dana op kop met een 1e premie, Britt op kop met een 1e premie en City Fly op een 2e plek met een 1e premie. Wat een succes!

Zo trots als een pauw mochten we dus met 4 merries terug komen voor de kampioenschappen. En naar jaren mee gedaan te hebben voor het kampioenschap kleine maat werd onze Britt dit jaar uitgeroepen tot kampioen! Daarna mochten we met 3 merries mee strijden voor het grote maats kampioenschap, helaas voor ons zat het er dit jaar net niet in.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer succesvolle keuringsjaar!

Keuringsuitslag 2017
Manifestatie keuringsuitslag